MINIM Art

Un nou projecte de MINIM que et convida a descobrir propostes innovadores d'art contemporani en un entorn no convencional

MINIM es una botiga-showroom de mobiliari i il·luminació de disseny contemporani amb presència a Barcelona y Madrid. Un equip especialitzat i una cuidada selecció de peces de les millors firmes nacionals i internacionals ens permeten assistir als nostres clients en la creació d'espais interiors contemporanis, elegants i funcionals.

Al llarg de la nostra trajectòria, des de MINIM hem desenvolupat una llarga activitat de curadoria i mecenatge vinculada a l'arquitectura, l'art, el disseny, la música o la gastronomia, ja que considerem la nostre activitat empresarial com una oportunitat per compartir amb els nostres clients i amics aquelles coses que estimem.

En sintonia amb aquesta filosofia, neix MINIM ART; una nova proposta de MINIM que busca apropar l’art contemporani al públic madrileny, en un entorn no convencional. MINIM ART es proposa com un punt de trobada entre el disseny i l’art en les seves diferents manifestacions: pintura, escultura, dibuix, vídeo, instal·lacions, etc.

Periòdicament, MINIM ART programarà exposicions de reconeguts artistes nacionals i internacionals amb una peculiaritat: al no estar parlant pròpiament d’una galeria, els artistes hauran de proposar projectes expositius concebuts específicament per al nostre espai, en què les seves peces d’art entrin en diàleg amb les peces de disseny contemporani del nostre showroom. Per aconseguir-ho, comptem amb el suport professional de l'Emilio Navarro, experimentat curador que durant 12 anys va realitzar un excel·lent treball com a Director del Centro de Arte Caja de Burgos (CAB).

Entre las exposicions que va comissariar durant aquest període, cal destacar les individualitats d’artistes de sòlida trajectòria com Alex Arrechea, Carlos Garaicoa, Geert Goiris, Cao Guimaraes, Lucía Koch, Meiro Koizumi, Zilla Leutenegger, María Loboda, Mateo Maté, Iván Navarro, Hans Op de Beeck, Jorge Pardo, Perejaume, Pedro Reyes, Georges Rousse, Hiraki Sawa, David Shrigley, Lucy Skaer i Marcel Van Eeden, entre d'altres.

Com a curador de MINIM ART, l'Emilio s’encarregarà de realitzar la selecció d’artistes i col·laborarà amb ells i amb l’equip de MINIM en la elecció de les peces i en el disseny de l'exposició.

EXPOSICIÓ FUTURA
 MINIM ART #03:  Remy & Veenhuizen · MINIM Madrid

MINIM ART #03 · Remy & Veenhuizen

El tàndem format per Tejo Remy i René Veenhuizen són dos artistes amb una forma de treballar i uns resultat que els allunyen força del disseny convencional, i els fan especialment diferntes i dotats de gran personalitat. 

Treballen a mig camí entre l'art i el disseny, la indústria i l'artesania, la producció i l'experimentació. Juguen amb el ritme de les formes, dels colors i de les textures, creant objetctes poètics amb missatges i funció; objectes que transmeten sensacions, històries o idees capaces de conmoure i sorprendre.

Representats a les col·leccions de disseny d'alguns dels museus més importants del món com el MOMA de Nueva York, el Victoria and Albert Museum de London, el Helsinki Design Museum o el Stedelijk Museum de Amsterdam, aquests dos artistes són tot un referent en l'anomenada jove generació holandesa de dissenyadors.

Sense renunciar clarament a la funcionalitat de les seves obres (ells sempre han tingut clar que “form follows function”), Remy & Veenhuizen s'apropen al que podríem anomenar disseny basat en les idees, amb una destacada poètica del procés de fabricació. Un disseny en què la investigació i l'experimentació amb els materials i l'entorn són també dos components fonamental de les seves obres. 

El seu artesanal procés de producció impedeix que, la majoria de vegades, les seves obres puguin ser produïdes massivament. Però, és precisament aquesta singularitat la que dota el seu art d'un atractiu especial. Un art que podrem gaudir a MINIM Madrid el proper mes de juny, juntament amb les sorpreses que sens dubte ens oferiran aquesta parella imprevisible.

EXPOSICIONS REALITZADES
MINIM ART #02:  Julia Oschatz · Febrero 2020 MINIM Madrid
"Motion of matter" de Julia Oschatz

MINIM ART #02 a MINIM Madrid
Del 25 de febrer a
l 4 d'abril del 2020
Veure imatges de la inauguració aquí

Julia Oschatz és una artista alemanya creadora d'un món màgic i oníric molt particular que, cap a la primera dècada del 2000, va començar a ocupar un lloc destacat en l'escena artística internacional.

A l'obra de la Julia hi ha dues constants que es repeteixen: el seu amor pels clàssics i el seu joc oníric-satíric. 
El seu amor pels clàssics es fa palès en múltiples peces seves (pintura, dibuix, gravat) que prenen com a patró obres d'artistes com Brueghel, Veronese, Patinir, Tiziano, Zurbarán, Velázquez o José de Ribera. El seu treball consisteix en alterar les imatges d'aquetes obres mestres, afegint o reduint elements que acaben conformant unes peces que, sempre en format de sèries, suggereixen una narrativa velada que la nostra mirada ha de descifrar.

La seva faceta més satírica la trobem en les seves obres en format de pel·lícula o performance, en què la Julia desapareix sota un ens neutre que ella mateixa ha dissenyat lliure de connotacions com les del sexe o la raça, i satiritza a través dels seus actes espasmòdics sobre l'absurd de la nostra existència, no sense posar-hi un divertit toc d'humor negre de caire nihilista.

L' important reconeixement internacional de què disfruta la seva obra, queda avalat per les seves exposicions individuals dutes a terme en institucions de gran prestigi com el Kemper Museum of Contemporary Art de Kansas City (2008), The cabinet of the Kupferstichkabinett the Gemäldegalerie/Staatliche Museen zu Berlin (2014) o el Kunstverein de Hannover (2016).

El proper 25 de febrer i, coincidint amb la Fira d'art contemporani ARCO, s'inaugura en el nostre espai de MINIM Madrid la primera exposició que Julia Oschatz farà a la capital.

"Motion of Matter” és el títol de l'exposició que Julia ha creat especialment per MINIM Art #02, centrada en el moviment continu de la matèria i el seu incommensurable poder. Un projecte on l'eix conceptual és el poder dominant que tenen les màquines en els nostes hàbits socials, laborals i privats, i aquesta relació amor-odi que s'estableix amb els éssers humans degut a la dependència i adicció que generen.

Les peces centrals d'aquesta exposició són tres grans obres tridimensionals que funcionen com metàfores artístiques en les quals l'ésser humà és codificat - una cadira, un rellotge de sorra i un bidó de gasolina – al voltant dels quals pivoten una sèrie de dibuixos, pintures i obres audiovisuals que, com en tots els treballs anteriors de Julia, conviden a dur a terme una reflexió de les intel·ligents preguntes que l'artista es fa tots els dies. 

Mesa sillas zigzag. Teresa Moro MINIM Art
"Soñar en el estudio, pensar en la cocina, pintar en la cama" de Teresa Moro

MINIM ART #01 A MINIM Madrid
Inauguració: 21 de novembre, 20 h
En exposició fins al 15 de febrer de 2020 

Veure imatges de la inauguració aquí

Teresa Moro és una artista madrilenya (21 de juliol de 1970), llicenciada en Belles Arts per la Facultat de Belles Artes de la Universitat Complutense de Madrid (1988-1993). L’any 2009-2010 va rebre la prestigiosa Beca Endesa d’Arts Plàstiques, en la seva XI edició.

Ha realitzat nombres exposicions individuals en importants galeries d’art i institucions, tant a nivell nacional com internacional, entre les que destaquen:

2004: "Vida salvaje", Sala Carlos III de la UPN, Pamplona.

2008: "Emboscada", CAB, Centro de Arte Caja Burgos, Burgos.

2016: “Casa-estudio-calle-barrio”. Centro Centro, Palacio de Cibeles, Madrid. Exposición col·lectiva.

2016: “Pintura en voz baja. Ecos de Giorgio Morandi en el arte español", Centro José Guerrero, Granada. Exposición col·lectiva.

La seva obra forma part de la col·lecció permanent del Museum of Modern Art (Colección de Dibuixos Judith Rothschild Fundation), del Centro Galego de Arte Contemporáneo de Santiago de Compostela (CGAC) i de la Fundación Endesa - Museo de Teruel. 

El seu treball es caracteritza per la creació d’escenes neutres i subtils, a través dels dos llenguatges que utilitza majoritàriament, el dibuix i la pintura, en les que presenta objectes, gairebé sempre mobiliari, rescatat de trabades fortuites amb la seva vida quotidana o buscat deliberadament, pel seu interès estètic o emocional, però sempre des d'un punt de vista costumista, material i existencial.

"Soñar en el estudio, pensar en la cocina, pintar en al cama" és l’exposició amb la qual inaugurem MINIM ART. Una mostra en què la Teresa ens planteja una proposta inspirada en els mobles i objectes amb què conviuen diàriament els seus companys artistes, o ho van fer altres pintors històrics com Hopper, Matisse, Calder, Morandi, Magritte, etc. En ella, la pintora recrea escenes de l’interior de cases i estudis on apareixen mobles dissenyats per als propis artistes, altres realitzats per dissenyadors històrics i altres sense cap valor més enllà del merament utilitari.

Fotos: Matios, Teresa Moro i Quinita Cotorruelo

EXPOSICIÓ EN CURS