Exposició "Portales de Luis Gutiérrez Soto" a MINIM Madrid

Exposició "Portales de Luis Gutiérrez Soto" a MINIM Madrid


Us portem de ruta per Madrid per conèixer alguns dels portals més emblemàtics de l'obra de Luis Gutiérrez Soto, un de los principals representants del racionalisme a España. Amb el seu estil precís, gemomètric, auster però ric en materials, l'arquitecte madireleny va deixar la seva empremta en desenes d'edificis madrilenys a mitjans de segle XX. 

Gutiérrez Soto (1900-1977) va projectar més de 650 edificis al llarg de la seva carrera, 400 dels quals es troben a la capital. Icòniques construccions com els cinemes Callao, el teatre Barceló, l'edifici de la Unión i el Fénix o el Bar Chicote duen el seu nos; encara que l'arquitectura residencial és, sens dubte, on hi trobem més exemples del treball d'aquest arquitecte que va instaurar a Espanya algunes de les característiques formals que van sentar les bases de la nova arquitectura residencial espanyola.

Els seus inspiradors portals, amagats darrera discretes façanes, es revel·len com joies de l'interiorisme: simetries, marbres espanyols, passamans art decó, murals, fusteria a mida... Molts han sobreviscut al pas del temps i, a través d'una selecció de fotografies, aquesta mostra pretén ser un recorregut emocional per l'elegància, sovint continguda, dels portals de Gutiérrez Soto.


L'exposició s'emmarca dins del Festival OPEN HOUSE MADRID 2021.


EXPOSICIÓ
Del 24 de septembre al 23 d'octubre de 2021
A MINIM MADRID · Paseo de la Castellana, 92

INAUGURACIÓ
Divendres 24 de setembre, de 19.30 a 21 h

Inscripcions: newsmadrid@minim.es

Exposición "Portales de Luis Gutiérrez Soto"